Thursday 02 de May de 2024

A Reserva de Biosfera considera “un antes e un despois” a súa participación en BioCultura para dar a coñecer as súas iniciativas ao público


• O seu presidente, José Antonio Santiso, avala o concurso da entidade “nunha Feira que atraeu a máis de 13.000 persoas durante toda a fin de semana e na que puidemos participar con actividades para pequenos e maiores, ademais de presentacións de proxectos que arrincan ou arrincarán moi pronto”.

A Reserva de Biosfera Mariñas Coruñesas e Terras do Mandeo considera “un antes e un despois” a súa participación en BioCultura para dar a coñecer as súas iniciativas ao público, na que de venres a domingo presentouse a Guía de Produtos de Excelencia da Reserva de Biosfera, o recoñecemento e entrega de diplomas ás empresas certificadas coa súa Marca de Calidade, as experiencias de ecoturismo certificadas na Marca de Calidade como o ‘Roteiro agroalimentario dás Mariñas Coruñesas’, o ‘Roteiro do río Pelamios, un espazo máxico e escondido dás Mariñas’ ou a ‘Eco-Roteiro Mandeo-Orballo’, na que se poderán degustar polo caudal deste río as infusións que se elaboran en Paderne.

O seu presidente, José Antonio Santiso, avala o concurso da entidade “nunha Feira que atraeu a máis de 13.000 persoas durante os días 3, 4 e 5 de marzo e na que puidemos participar con actividades para pequenos e maiores, dar a coñecer os nosos produtos e ensinar proxectos que arrincan ou arrincarán moi pronto”.

E é que este escaparate é o ideal para que visitantes locais e de toda a área de influencia das Mariñas coñezan o que se está ‘cociñando’ no territorio, que non é pouco, como Primeiro Destino de ecoturismo certificado de Galicia.

“Somos unha referencia a nivel galego, estatal e internacional en materia de ecoturismo e no fomento da economía circular e a produción agroalimentaria sostible”, sinala o seu vicepresidente, César Longo.
Na actualidade, están certificadas na Marca de Calidade da Reserva de Biosfera 63 empresas turísticas e 35 agroalimentarias, e en BioCultura fíxose fincapé neste potencial, visibilizando a calidade dos produtos locais e de tempada; difundindo os restaurantes e aloxamentos da Biosfera a través de diferentes espazos de showcooking e contando cun espazo enogastronómico durante toda a fin de semana, poñendo en valor os produtos turísticos da Reserva de Biosfera, que por primeira vez, comercializábanse operadas 100% por empresas locais certificadas nun triplo proceso: selo da UNESCO, calidade turística e sustentabilidade co paragüas do Club de Ecoturismo de España.

“Estamos tremendamente orgullosos e orgullosas do traballo feito e da nosa folla de roteiro para os próximos anos, que sen dúbida marcará o futuro do noso territorio, e agradecemos aos 17 municipios que integran a Reserva de Biosfera, a Xunta de Galicia, a Deputación dá Coruña, a Secretaría de Estado de Turismo, ao Club de Ecoturismo de España e ás asociacións locais e de empresariado agroalimentario e turístico que certificamos esta fin de semana”, apuntou novamente o seu presidente, José Antonio Santiso.